17 Kasım 2017 Cuma

YÜKSEKOKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ ÖLÜDENİZDE

14 Mayıs 2014 Çarşamba 14:20 tarihinde eklendi | 1998 defa okundu

Ormancılık Bölümünden Muğla Yöresi Ormanlarında Teknik Gezi

Süleyman Demirel Üniversitesi Yenişarbademli Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü tarafından 11-13 Mayıs 2014 tarihleri arasında üniversitemizin destek ve katkılarıyla Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne teknik gezi düzenlendi.

SDÜ Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail DUTKUNER başkanlığında gerçekleştirilen geziye yüksekokul müdürümüz Doç. Dr. Süleyman GÜLCÜ ve 71 öğrencimiz katılmıştır. Teknik gezi kapsamında;

- Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü ormanlarında rehabilitasyon çalışmaları, sığla ormanlarının önemi ve sığla yağı üretimindeki rolü ve okaliptüs ağaçlandırmaları konusunda bilgilendirmeler yapılmıştır.

- Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü Orman deposu ziyaret edilerek orman emvalleri istif, nakliye ve kesim hususları hakkında bilgi alınmış ve kesilen ağaçlar üzerinde uygulamalı mesaha işlemleri gerçekleştirilmiştir.

- Dalyan İztuzu plajı deniz kaplumbağaları üreme alanına gidilerek kaplumbağaların biyolojisi hakkında bilgi alınmıştır.

- Saklıkent milli parkı ziyaret edilmiş burada Türkiye’deki korunan alanlar ve rekreasyon olanakları hakkında bilgi alınmış, kanyon boyunca trekking gerçekleştirilmiştir.

- Anadolu'nun güneybatısında yer alan Teke Yarımadası'nda bulunan denizkulağı (lagün) oluşumlarından biri olan Ölüdeniz milli parkı ziyaret edilmiştir.

Büyük destek ve katkıları için üniversitemiz rektörlüğüne, misafirperverliklerinden dolayı da Fethiye ve Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüklerine çok teşekkür ederiz.

TEKNİK GEZİ FOTOĞRAF ALBÜMÜ