17 Kasım 2017 Cuma

Yenişarbademli MYO'dan Uygulama Gezisi

27 Kasım 2013 Çarşamba 14:33 tarihinde eklendi | 2456 defa okundu

Süleyman Demirel Üniversitesi Yenişarbademli MYO Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü tarafından Ziraat Fakültesi ve Çiftçi Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan laboratuvar, entomoloji müzesi, fidan üretim sahası ve hayvan üretim çiftliğine uygulama gezisi düzenlenmiştir.

26 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştirilen bu geziye Yenişarbademli MYO Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Fidan Yetiştiriciliği Programından 45 öğrenci katılmıştır.Öğr. Gör. Hüseyin GÖKTAŞ nezaretinde gerçekleştirilen etkinliğe ; Ziraat Müh. Duygu BAYSAL, Ziraat Müh. Fatih Sultan Mehmet UYGUN, Ziraat Müh. Esra ŞENTÜRK ve Ziraat Müh. H. Hande URSAVAŞ katılmıştır.

Teknik gezi başlangıcında Çiftçi Eğitim Merkezi fidan üretim sahasında meyve fidanı üretim teknikleri uygulamalı olarak anlatılmıştır. Kangal köpek çiftliğinde ise bakım ve yetiştiricilik konuları anlatılmıştır.

Ziraat Fakültesi Toprak Kimyası ve Bitki Besleme laboratuvarında malzeme ve cihazların kullanımı anlatılmıştır.

Entomoloji müzesinde bitkisel üretimde zarar veren böcekler takımlarına göre tanıtılmış ve preparasyon teknikleri anlatılmıştır.