Yenişarbademli Halkı Öğle Yemeğinde Öğrencilerimizle Buluştu

12 Kasım 2013 Salı 16:26 tarihinde eklendi | 1586 defa okundu

Yenişarbademli Meslek Yüksekokulu,  İlçe halkının kurban bayramında ayırdıkları kurban etlerinin ikram edildiği geniş katılımlı bir “Tanışma ve Kaynaşma Yemeği” düzenledi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Yenişarbademli Meslek Yüksekokulu bünyesinde her yıl düzenlenen ilçe halkı ve öğrencilere yönelik “Geleneksel Tanışma ve Kaynaşma Yemeği” bu yıl ilçe halkının katkılarıyla gerçekleştirildi. Kurban etlerinden hazırlanan kavurmanın ikram edildiği yemek üniversite-halk kaynaşması açısından güzel bir örnek teşkil etti.

Tanışma ve kaynaşma yemeğine, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin AKYILDIZ, üniversite genel sekreteri Mustafa DİRİ, ilçe kaymakamı Cafer SÖNMEZ, ilçe belediye başkanı Mustafa ERDEM ve yüksekokul personelinin yanı sıra protokol üyeleri, ilçe halkı, Yüksekokul öğrencilerinin yanı sıra ilk ve orta dereceli okul öğrencileri de olmak üzere yaklaşık 1200 kişi katıldı.

Tanışma ve Kaynaşma yemeğinde konuklarını ağırlamaktan ve bu anlamlı günde bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getiren.Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Süleyman GÜLCÜ, Kurbanın temel faziletlerinden birinin paylaşmak olduğunu, aynı zamanda birlik- beraberliği temsil ettiğini vurgulayarak tüm ilçelere örnek olacak nitelikte bir davranış sergileyip; bayram da kurban paylarını öğrenciler için ayıran Yenişarbademli halkına ve emeği geçenlere şükranlarını sundu.

Katılımlarıyla öğrencilere büyük moral-motivasyon desteği sağlayan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin AKYILDIZ ise, konuşmasında Yüksekokul öğrencilerinin çok değerli olduklarını, onların en iyi şartlarda eğitim öğretime devam edebilmeleri adına herkesin elinden gelenin ötesinde bir çaba göstermesinin gerektiğini belirterek, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenleri kutladı.

Yemeğin düzenlenmesine açık destek veren Yenişarbademli Kaymakamı Cafer SÖNMEZ de, bu tip etkinliklerin ilçe halkı ile öğrencilerin kaynaşmasına büyük fayda sağladığını vurgulayarak gelecekte de benzer organizasyonların tekrar edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Yemeğin ardından meslek yüksekokulu öğrencileri ile gerçekleştirilen söyleşi de öğrencilerin isteklerini dinleyen protokol üyeleri bu isteklerin yerine getirilmesi adına çalışmaların başlatılacağını belirttiler.