Mart Ayı Kariyer Günleri Yenişarbademli Meslek Yüksekokulunda Gerçekleştirildi

27 Mart 2015 Cuma 15:49 tarihinde eklendi | 1399 defa okundu

Süleyman Demirel Üniversitesi Yenişarbademli Meslek Yüksekokulu tarafından “Mart Ayı Kariyer Günleri” etkinlikleri düzenlendi. Üç hafta boyunca farklı konuşmacıların katılımıyla gerçekleşen etkinlikler Yenişarbademli Meslek Yüksekokulu kampüsünde gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında iş alanlarına, stratejilerine ve kültürlerine uygun insan yetiştirmek için yapılan yatırımın sonuç odaklı olmasının gerekliliği ve kariyer basamaklarından ilkini ormancılık alanına kayıt olarak atan öğrencilerimizin geleceği hakkında detaylı bilgiler verildi.

11.03.2015 Çarşamba “Doğa Koruma Vizyonu”  etkinliğine katılan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 6. Bölge Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Hasan UYSAL ve Sulak Alanlar Şube Müdürü Ersan BERBEROĞLU okulumuz öğrencilerine mesleki bilgiler vererek, yöneltilen sorulara verdikleri cevaplarla öğrencilerimizin geleceklerini şekillendirme adına büyük bir rol üstlendiler.

Öğrencilerimizin hedefledikleri noktalara gelebilmeleri adına faydalı bir rol-model olan 19.03.2015 tarihinde düzenlenen ikinci etkinliğimizin konuşmacısı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünde Doğa ve Yaban Hayatı Fotoğrafçısı İdris ÖLMEZ, Sütçüler Meslek Yüksekokulu Av ve Yaban Hayatı bölümünde okurken hobi olarak başlayıp şu an Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Doğa ve Yaban Hayatı Fotoğraf Takımına seçilmesine kadar geçen süredeki hayat mücadelesi ve başarılarını aktardı. Etkinlik kapsamında çeşitli ödüller alan doğa fotoğrafları başta olmak üzere, fotoğrafçılığın teknik özellikleri ve kurumda çalışma prensiplerinden de bahsetti.

25.03.2015 tarihinde düzenlenen son etkinliğimizin katılımcısı Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cahit BALABANLI, dikey geçiş ile orman mühendisi olmanın hayalini kuran öğrencilerimiz hedefledikleri bu yolda karşılaşabilecekleri bütün zorluklarla baş etme adına çok kıymetli bilgiler paylaştı.

Öğrencilerin bazı kamu kurumlarının önde gelenleriyle bir araya gelerek bilgi paylaşımı yaptıklarını ifade eden Yenişarbademli Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yasin Ünal “Akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizin özveri ve emekleriyle Mart ayı içerisinde öğrencilerimiz ihtiyacı ile bire bir örtüşen konularda Kariyer ve Çevre Günleri yapılmıştır. Bu etkinliğimiz kapsamında değerli vakitlerini ayırarak ilçemize teşrif buyuran ve sahip oldukları vizyon ve tecrübeleri ile oldukça verimli bilgiler sunan, Orman Fakültemizin çok değerli Dekanı ve hocam Prof. Dr. Cahit BALABANLI, DKMP 6. Bölge Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Hasan UYSAL, Doğa Koruma ve Sulak Alanlar Şube Müdürü Ersan BERBEROĞLU ve Sinop’tan gelerek etkinliğimize renk katan Doğa ve Kuş Fotoğrafçısı İdris ÖLMEZ’e teşekkür ediyorum. Meslek Yüksekokulumuzda ilk kez gerçekleştirilen ve akademisyen ve öğrencilerimizden aldığımız olumlu dönütler ile verimli geçtiğine inandığım kariyer ve çevre günlerinin devam etmesi kanısındayım. Öğrencilerin gelecekteki mesleklerini, sektörün de öğrencileri tanıması açısından bu organizasyon oldukça önem taşıyor. Üçüncü haftasını tamamlamış olduğumuz kariyer günleri etkinliklerimize yeni tecrübelerle 2014-2015 Bahar Döneminin sonuna kadar devam etmeyi düşünmekteyiz. Dileğim, bu etkinliklerin her sene yapılıp gelenek haline gelmesidir.” dedi.