17 Kasım 2017 Cuma

“Bilinmeyenleriyle 15 Temmuz” Konferansı

31 Mayıs 2017 Çarşamba 12:18 tarihinde eklendi | 373 defa okundu

Süleyman Demirel Üniversitesi Yenişarbademli Meslek Yüksekokulu Kariyer ve Çevre Günleri kapsamında  “Bilinmeyenleriyle 15 Temmuz” konulu bir konferansa ev sahipliği yaptı. Konferansta Gazi Sabri Ünal ile Gazi Mesut Zeybek 15 Temmuz günü yaşadıklarını etkinliğe katılan halk, öğrenciler, akademisyenler ve kurum amirleriyle paylaştı.

15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece, Üsküdar'da art arda geçen 2 tankın önüne yatarak onları durdurmaya çalışan 34 yaşındaki Gazi Sabri Ünal, yaşadığı o anları “ Üsküdar'a gece bir buçukta ulaşabildik. Bağlarbaşı'ndan yukarı doğru çıkıyordum elimde sadece 3 tane taş vardı. Elimdeki taşlarla tanka karşılık verdim, ilk tankın orta açıklığına yattım, ezilmedim. Ayağa kalktım ikinci tank geldi. Sağa kaçmaya çalıştım, kaçamayacağımı anlayınca tekrar tankın ortaya yattım” şeklinde anlattı.

Ankara’da kitapçılık yapan Gazi Mesut Zeybek ise “15 Temmuz gecesi hainlerin ülkemizi işgal girişimine karşı çıkmak ve müdahale etmek için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrıları üzerine sokaklara çıktım. 9 yerimden yaralandım. Halen tedavim sürüyor.” şeklinde anlattı.
Gazilerimiz konferansa katılan gençlere çok çalışmaları ve vatan için hiçbir şeyden korkmamaları şeklinde tavsiyelerde bulundu.